Grapes illustration

Vin med en historie

Vinene blir produsert i Norge med økologiske druer fra Teverina i Italia. Prosessen fra fermentering til ferdig vin foregår på den tradisjonelle metoden, slik familien til Luca Pennesi har gjort i generasjoner. Alt arbeid utføres manuelt, uten tilsetning av kjemikalier. Luca tar med seg det beste fra Italia og viser at det også er mulig å produsere vin her i Norge.

Druene

Druene kommer fra det berømte området Teverina i Italia. Her er det perfekte forhold for drueproduksjon og den høye kvaliteten på druene gir grunnlag for å lage høykvalitets DOC-viner som er blant Italias mest prestisjetunge. Druene blir dyrket økologisk med stor kyndighet og lang erfaring. Transporten til Norge foregår i kjølekonteinere med konstant riktig temperatur, noe som gjør at druene beholder den samme fine friskhet og gode kvalitet som de har ved innhøsting til de kommer til Norge for produksjon.

Green grapes
Mountain wiith fog
Fra Italia til Norge

Luca Pennesi er nå bosatt i Norge, og all vinen produseres lokalt her.

Produksjonsmetoden

Vinproduksjon har en lang historie og det har blitt produsert vin i over 10 000 år. Vinproduksjon foregår hovedsakelig i to faser; dyrking av druer på vingården og foredlingsprosessen som inkluderer blanding av druer, gjæring og lagring.

Organisk vin er laget av druer som er dyrket etter prinsipper for organisk jordbruk. Dette betyr at man ikke bruker kunstige kjemikalier, kunstgjødsel og sprøytemidler på vingården, og at ingen kjemikalier blir tilsatt i foredlingsprosessen.

Foredlingsprosessen vår foregår på tradisjonell måte som det har vært gjort langt tilbake i tid, uten noen som helst form for kjemiske tilsettinger fra fermentering til vinen blir tappet. For å komme så nær som mulig opp mot et perfekt produkt blir alt gjort manuelt for å kunne ha god kontroll i alle deler av produksjonen. Glassflasken på 630 g garanterer styrken og naturlig kork fra Sicilia og Sardinia garanterer kvaliteten for den ferdige vinen.

I dag er det mange kommersielle vinhus som forkorter prosessen ned til ca. 25 dager. Vi setter kvalitet først, og lar våre viner utvikle seg naturlig igjennom en lang lagringsprosess som i snitt tar syv måneder, noe vi mener gir en bedre smaksopplevelse og en organisk produksjon.

Squeezing grapes in a barrel